Hevoselle

Karsinapaikat ja pihatto

Tallissamme on kahdeksan karsinapaikkaa, satulahuone sekä muuta hoito- ja huoltotilaa. Karsinoissa on sekä ulko- että sisäkarsinoita.

Pyrimme siihen, että myös karsinassa asuvat hevoset saavat elää mahdollisimman lajityypillistä elämää. Hevoset tarhataan pienissä porukoissa ja ne ulkoilevat mahdollisimman paljon. Tarhat ovat suuria, hyväpohjaisia ja avautuvat säiden salliessa laitumille tai metsään. Kesällä tarhat aukeavat suoraan laitumille, joten suojaan pääsee myös auringolta ja paarmoilta. Tarhoissa on myös kolmiseinäiset suuret katokset, joihin hevoset mahtuvat mukavasti sisälle. Karsinat ovatkin käytössä vain silloin kun säät ovat huonot. Toimimme säiden ehdoilla, mutta tyypillisesti hevoset asuvat karsinoissa loka-huhtikuun välisen ajan, pihatossa (katoksissa) huhti-toukokuun, siirtyvät sitten laitumille ja viettävät taas pihattoelämää syksyllä laidunkauden jälkeen syys-lokakuussa.

Karsinapaikan hinta loka-huhtikuulta on 440e/kk ja pihatto/laidunkaudella 400e/kk.

Pihatossa asuu eri-ikäisiä hevosia, varsoista aikuisiin käyttöhevosiin. Pihatossa asuu sekä kengällisiä, että kengättömiä hevosia.

Pihatossa on makuuhalli kahdeksalle hevoselle. Tarha on suuri, ja rakennettu siten, että hevoset liikkuvat luonnostaan mahdollisimman paljon. Lämmitetty juoma-automaatti sijaitsee toisessa päässä ja ruokinta kauempana. Pihatossa on myös oma lämmin varustehuone.

Pihaton ulkoilualueisiin kuuluu hyväpohjainen iso, monimuotoinen tarha, sekä erillinen metsä- ja peltolaidun säiden salliessa. Tarhassa on kuluvimmilla alueilla hyvä kantava pohja. Hevosilla on talvisin vapaa heinä slow feed -verkoista, kesäisin laidun. Pihatosta on kesäaikaan suora yhteys laitumille, joten hevoset pääsevät myös helteillä halutessaan sisään.

Pihattopaikan vuokra 400 €/kk.

Katso lisää kuvia galleriasivulta >